Bedrijfsprofiel

Introductie:
Alexandra van der Peijl heeft op een aantal grote stallen ervaring opgedaan. 1990 heeft ze zich in Oene gevestigd. Ze heeft paarden uitgebracht in zowel de klasse Z dressuur als het Z springen. Meerdere paarden begonnen in Oene hun sportcarrière, zo werd ook het Grand Prix-dressuurpaard Marnix (v.Hinault) door Alexandra opgeleid. De meeste paarden worden gelijk uitgebracht in klasse Z. De paarden worden gereden voor de IBOP, Pavo Cup of VSN.

Alexandra’s dochter Scarlett is ook actief in de paardensport. Tijdens de New Forest merriekeuring werd de eerste pony die zij voorbracht, Nederlands kampioen. Sinds oktober 2009 is Scarlett gestart met wedstrijden. In 2011 leidde dit tot een voorlopig hoogtepunt. Op het WK Young Breeders in het Franse Chazey sur Ain werd zij van de 60 deelnemers bij de junioren gedeeld eerste bij de beoordelingswedstrijd exterieurbeoordeling door junioren.

Op het bedrijf verleent ze veel hand- en spandiensten o.a. in het keuringsklaar maken van paarden.

 Het bedrijf biedt vele mogelijkheden:

  • Het keuringsklaarmaken voor zowel de merrie- als de hengstenkeuring
  • Zadelmak maken
  • IBOP en merrietesten
  • Opleiden tot hoger niveau in de sport (ook sportpredicaat springen of dressuur)
  • Corrigeren en opvoeden

Een van de mogelijkheden die het bedrijf biedt, is het keuringsklaarmaken van paarden. Als de paarden hier komen, begint direct de leerfase. In die fase maken ze kennis met een hoofdstel en bit, de stapmolen, de wasplaats, het longeren en ook zeker een stuk opvoeding. Als het paard geen opvoeding kent, kan er ook niet worden begonnen met de training. In de tweede fase draait het om het opbouwen van de training en de conditie. In de derde fase gaat het om het bevestigen van alles wat ze geleerd hebben en om het happy en fris houden van de paarden. Elk paard is verschillend, dus er bestaat geen standaardformule voor het klaarmaken van de jonge paarden.

De andere takken van het bedrijf zijn:

  • Opfok en fokkerij
  • Handel
  • Instructie

Op het bedrijf staat het paard centraal en dit is ook op het bedrijf te zien. In de training wordt altijd uitgegaan van de mogelijkheden van het paard. Er bestaat geen standaardformule voor het klaarmaken van de jonge paarden. Ieder paard wordt via een duidelijk systeem opgeleid, maar mag dit op zijn eigen manier doen in zijn eigen tempo en met zijn eigen mogelijkheden.

Dutch English French German