Activiteiten

Alle veulens geboren!

In totaal zijn er dit jaar 5 veulens geboren.
Hello Jazz, een zoon van Jazz uit Variety, een elite merrie van Don Primaire.
Holliana, dochter van Chippendale uit Zuliana, een elite merrie van Oscar.
Helsinki, zoon van Crespo uit Dauwdruppel, een 4jarige merrie van Silverstone.
Happyginia, dochter van United uit Virginia II, een elite merrie van Silvano N.
Halla III, een dochter van Glasgow van 't Merelnest uit Jalisca (21), een ster, sport (spr), preferent en prestatie merrie van Damiro.

Ondertussen is Zuliana opnieuw drachtig van Chippendale, Virginia II van Apache, Variety van Dream Boy, Earl Grey van Estar (Big Star) en Jalisca is gedekt door Etienne F (Unaniem).

Succesvol keuringsseizoen 2011/2012
Voor stal Alexandra van der Peijl is 2012 zeer goed begonnen, van de 4 springhengsten die werden voorgesteld bij het KWPN zijn er 3 hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. In België ook succes bij het BWP, de hengst die hier werd voorgesteld werd aangewezen. En als laatst de New Forest pony Comm's Forest Dille die ook werd goedgekeurd.
 
New Forest hengstenkeuring
Zaterdag 18 Februari was de 2de bezichtiging van de New Forest ponies. Wij waren goede vertegenwoordigt met springkanon Comm's Forest Dille! Comm's Forest Dille is een nakomeling van Paddington's O'malley uit een merrie van Arenberg's Maurits en gefokt door J.H. Rodenburg en in eigendom van J. Driessen te Tongeren. Op de voorkeuring werd Comm's Forest Dille betiteld als 'snoepje van de dag' na zijn vrijspringen. Zaterdag werd hij dan ook doorverwezen naar de 3de bezichtiging die aan het eind van de dag plaatsvond. Alle 7 hengsten in de 3de bezichting werden aangewezen en dat betekende  voor stal Alexandra van der Peijl de vijfde goedgekeurde hengst dit keuringsseizoen!
 
Ook succes op de attest!
14 Februari was de attest en de nakeuring van het KWPN in Bunschoten. Stal Alexandra van der Peijl stelde succesvol de nog zeer jonge Big star zoon Estrello voor, Estrello komt uit een moeder van Heartbreaker die de halfzus is van het Grand-Prix paard Chocola van Andrew Ramsey. Estrello is gefokt en in eigendom van M.M.A Everse te Waddinxveen. Estrello sprong zich bij de top van jaargang, met enorm veel inzet, zeer veel reflexen en veel vermogen bouwde hij heel goed op en liet zich steeds losser met een goede beentechniek op de sprong. Bij de attest wordt de tweede bezichting overgeslagen en na het vrijspringen werd Estrello doorverwezen naar de 3de bezichting die er meteen na plaatsvond. Ook hier liet Estrello zich goed zien en werd dan ook aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

 

Succes op de hengstenkeuring in Den Bosch!

Donderdag 2 februari was in Den Bosch de 2de bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring. Stal Alexandra van der Peijl was met 2 hengsten vertegenwoordigt: nr. 271 Etienne F (Unaniem x Cavalier) in eigendom van Mts.G.C.P. & H.E. Frederiks-Neuteboom Spijker te Deventer, en nr. 347 Evan V (Zirocco Blue x Indorado) in eigendom van M. Blom te Etten Leur. De hengsten lieten zich zeer goed zien en werden dan ook doorverwezen naar de 3de bezichtiging op zaterdag 4 februari. En ook hier was succes, beide hengsten werden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en Evan V mocht naar de kampioenskeuring. Later op de avond verwisselde Evan V voor 34.000 euro van eigenaar.

 

Jetalon van 't Krekenhof aangewezen!

Jetalon van 't Krekenhof heeft zeer goed gepresteerd op de BWP hengstenkeuring in België op 18 t/m 21 januari. Jetalon van 't Krekenhof is een zoon van Toulon uit een Cento merrie, en in eigendom van Michel De Smidt uit Eede. De hengst werd vooral geroemd om zijn bloedmooie exterieur.

 

Dieane geslaagd!

29 september heeft Dieane in Stuifzand een zeer nette IBOP laten zien. Dieane is een nakomeling van Corland uit een keurmerrie van Mr.Blue. Dieane is in eigendom van Fam.Ten Napel uit Wetering. Dieane slaagde met 77.5 punten en behoorde tot een van de beste van de dag. Dieane is nu keur verklaard want ze heeft van het voorjaar ook goede punten behaald op de merriekeuring. Ze behaalde 3 maal 75 punten en werd geroemd om haar natuurlijke manier van springen.

 

Scarlett eerste op WK Young Breeders!

Op het WK Young Breeders 2011 in het Franse Chazey sur Ain werd Scarlett van de 60 deelnemers bij de junioren gedeeld eerste bij de beoordelingswedstrijd exterieurbeoordeling door junioren.

 

3 merries door naar NMK

12 augustus wordt een drukke dag aangezien we 3 merries voorstellen. De reserve kampioen bij de Gelderse paarden in Hengelo, Davina (V.Elegant x Zep) gefokt en in eigendom van M. Sneller-Wolf zal zich opnieuw vertegenwoordigen en hopelijk weer een goed resultaat neer zetten. Met De Mijne C (V.Don Schufro x Sandro Hit) gefokt en in eigendom van de familie Holtland, de kampioene van Overijssel hopen we ook de verwachtingen waar te maken bij de dressuurmerries. Na de CK van Gelderland is de merrie Davina V hier gestald. Davina V is een Johnson uit een Ulft merrie, ze is gefokt door P.A. Vink van den Berg en in eigendom van dressuurstal van Baalen. Davina V behaalde op de CK in Gelderland een mooie 3de plek in de kampioenskeuring en is ook uitgenodigd voor de nationale merriekeuring.

Drachtig!

Dit jaar zijn er weer een aantal merries drachtig,
Zuliana is drachtig van de jonge veelbelovende hengst Chippendale,
Virginia II is drachtig van de hengst United,
Variety is drachtig van de preferente hengst Jazz,
Dauwdruppel is drachtig van de jonge vermogende hengst Crespo
en Dahliana is eveneens drachtig van de hengst Chippendale net zoals haar moeder Zuliana.
Wij zijn zeer benieuwd naar de veulens volgend jaar!

 

Laatste veulen geboren!

23 april is het laatste veulen geboren. Het vos veulen is de dochter van Zuliana en Appolonius xx. Ze is de volle zus van Flooriana en ze heeft de naam Gilliana gekregen.
 

G-Star en Gucci geboren!

Op 5 maart is G-Star geboren, hij is een zoon van Virginia II en Vivaldi en daarmee het volle broertje van Full Colour (elite veiling Boculo). G-Star is een mooie vos met 4 witte benen en een druipkol.
Het merrie veulen Gucci is op 14 maart geboren. Het is een bruine merrie met 3 witte benen en een kol. Zij is de dochter van Variety en Uphill en het volle zusje van Face to Face en Espresso. Espresso werd verkocht op de elite veiling in Borculo in 2009.

 

Stamboekkeuring in Wezep

25 mei is Djing ster geworden in Wezep. Djing is een Citango uit de keur en sport (dres) merrie Nelly (v. Inferno). Ze is gefokt door C. De Bie-Van Geffen. Djing behaalde 70 punten voor exterieur en 75 punten voor haar beweging. Djing wordt 15 juni voorgesteld op de CK van Gelderland.

Stamboekkeuring in Brummen

31 mei is Dicha d'amour ster geworden in Brummen. Dicha d'amour is een dochter van de preferente Jazz uit de elite merrie Twendolyn (v. Welt Hit II). Ze is gefokt door J.W. Wiltink uit Nijbroek. Dicha d'amour behaalde 70 punten voor exterieur en 75 voor de beweging. Ook Dicha d'amour gaat 15 juni mee naar de CK van Gelderland.

Succes in Ijselmuiden!

Namens het hele bedrijf feliciteren wij de familie Holtland met hun prachtige merrie De Mijne C. De Mijne C is een nakomeling van Don Schufro uit de elite merrie Vitamine C (v. Sandro Hit). De Mijne scoorde maar liefst 90 punten exterieur en 90 punten voor haar beweging. Wij zijn dan ook zeer trots dat we haar in training hebben en kijken uit naar de CK van Overijssel op 23 juni.

In de springrichting behaalde Daginia, een Canturano uit de elite merrie Weintje (Calido I), 80 punten voor exterieur en 75 punten voor het springen. Wij feliciteren de familie Hanswijk met hun merrie en ook zij gaat mee naar de CK van Overijssel.

 

Centrale Hengstenkeuring New Forest pony

Arpad D.J. (Kantje's Armando) is zaterdag 19 februari goedgekeurd voor het Nederlands New Forest pony stamboek. De zwarte pony is in eigendom van Jos Driessen. In totaal zijn er 10 hengsten voorlopig goedgekeurd. Arpad wordt nu klaar gemaakt voor het verrichtingsonderzoek in het najaar.
 

Veulenveiling Borculo

Full Colour (zoon van Virginia) is voor de Nationale Elite Veiling in Borculo (http://www.veulenveilingborculo.nl/) op 26 augustus 2010 geselecteerd (nr. 70).

 

Plaatje toevoegen: 
Dutch English French German